Ostravská PechaKucha Night slaví dvacet a vyzývá Tel Aviv

Jubilení dvacáté vydání oblíbené kulturní akce PechaKucha Night vypukne 26. září na krytém náměstí Trojhalí Karolina v centru Ostravy. Událost nabídne přehlídku uměleckých špiček i atraktivní doprovodný program. Organizátoři si nekladou malé cíle, chtějí atakovat hranici 2000 návštěvníků a s tím i světový rekord!

„Peča kuča najt“ je pravidelným večerem, na kterém lidé z různých oborů, zejména architektury, designu, fotografie a jiných forem vizuálního umění, svižnou formou prezentují svou tvorbu, nápady, postřehy a názory. Jedná se o neformální akci pro širokou veřejnost, nejen pro odborníky a nadšence.

V Ostravě se PechaKucha Night těší přízni publika od roku 2010 a každá z akcí bývá pravidelně beznadějně zaplněna. Po desátém vydání akce v multifunkční aule Gong se ostravská Peča stala třetí nejnavštěvovanější PechaKucha Night na světě s počtem více než 1500 návštěvníků na jedné akci. Nyní mají organizátoři ještě větší ambice – přilákat přes dvě tisícovky lidí, stát se největší PKN v Evropě a dokonce konkurovat světové jedničce, Tel Avivu.

„Nyní můžeme potvrdit, že v Trojhalí vystoupí přední čeští designeři, módní návrháři nebo architekti,“ prozrazuje produkční akce, Kristýna Lindovská, „prezentaci již potvrdil například známý popartový umělec Pasta Oner. Další jména budeme zveřejňovat v následujících týdnech.“ Kromě hlavních prezentací o formátu 20 sekund na 20 snímků, slibuje dvacátá PKNO také bohatý doprovodný program, a to netradičně od odpoledních hodin. Chybět nebude ani uvolněná afterparty, na které je možné osobně potkat všechny prezentující.

První limitovaná vlna bezplatných rezervací bude spuštěna 20. srpna. Pro nejnovější informace sledujte webové nebo facebookové stránky projektu.

 

Webové stránky: www.pkno.cz
Facebookové stránky: www.facebook.com/PechaKuchaNight

The main goal of writing a critical essay is to seek a visit the site right here text or even a different take of some of the same aspects of a singular text or even works taken from different sources